PROINTERMED A PARTICIPAT LA INTERPACK 2023

Ultimele stiri

PROINTERMED A PARTICIPAT LA INTERPACK 2023

PROINTERMED A PARTICIPAT LA INTERPACK 2023

PROINTERMED A PARTICIPAT LA INTERPACK 2023

Am dat startul evenimentelor aniversare cu participarea noastră la Interpack 2023.

Cel mai important târg comercial din lume pentru soluții și procese de ambalare. Este localizat în impresionantul Messe Düsseldorf - unul dintre cele mai mari și mai moderne centre expoziționale din Europa. S-a desfășurat în perioada 3 - 10 mai și a reunit 143.000 de vizitatori din 156 de țări și 2.807 de expozanți din 61 de tări.

Am lansat cu succes la nivel internațional cel mai nou produs din gama noastră, Recyclene rLDPE - Granule obținute din deșeuri de folie și ambalaje din polietilenă (LPDE), după utilizare. Produse cu mândrie în fabrica noastră utilizând tehnologia EREMA cu degazare triplă și filtru laser.  

Tema principală a târgului a reprezentată de conceptul Economiei Circulare și Reciclarea.

Conceptul de Economie Circulară spune, foarte concis, că, pentru a se armoniza nevoile de dezvoltare sustenabilă ale omenirii pe termen lung, este necesară optimizarea consumurilor de resurse astfel încât să risipim cât mai puțin și să refolosim cât mai mult. Îmbunătățirea resurselor trebuie să atingă un astfel de prag încât cantitatea de resurse naturale consumate net să nu pună în pericol ritmul lor de refacere naturală, în cantități suficiente pentru generațiile viitoare. Practic, economia circulară presupune eficientizarea resurselor pentru a produce mai multă valoare economică cu aceleași sau cu mai puține resurse.

Cum se obține acest obiectiv? După un proces îndelungat de consultări între țările membre, reprezentanții asociațiilor de producători din Europa și organizațiile non-guvernamentale interesate de promovarea economiei circulare, Comisia Europeană a creionat și aprobat câteva măsuri concrete:

  1. Introducerea unor rate de reciclare obligatorii pentru diferitele categorii de deșeuri. Producătorii care introduc pe piață bunuri din care vor rezulta deșeuri, vor fi obligați să recicleze o parte din acestea, nemaifiind acceptate pentru depozitarea finală;
  2. Introducerea obligativității reproiectării produselor, având 2 obiective:  creșterea proporției materiilor prime provenite din reciclare în totalul materiilor prime utilizate de companii și creșterea gradului de reciclabilitate a produselor la finele ciclului de viață;
  3. Adoptarea de instrumente economice de promovare a reutilizării și stimulare a simbiozei industriale și a produselor mai ecologice;
  4. Creșterea ratei de reciclare a deșeurilor municipale la minimum 65% până în 2030;
  5. Creșterea ratei de reciclare a deșeurilor de ambalaje la minimum 70% până în 2030;
  6. Plafonarea ratei de eliminare finală pentru toate categoriile de deșeuri la un maxim de 10% până în 2030, inclusiv prin instrumente fiscale și de coerciție, precum interzicerea depozitării deșeurilor colectate separat și suprataxarea depozitării deșeurilor;
  7. Reducerea cu 50% a deșeurilor alimentare până în 2030;
  8. Introducerea de standarde și obligații minime la utilizatorii de apă cu privire la ratele de reciclare obligatorii, în funcție de sector.

În 2013 PROINTERMED® a înființat Divizia de Reciclare, care, din surse interne sau externe, a ajuns la o capacitate de producție de materie primă de 7.200 to/an.

Tehnologia modernă folosită asigură înalta calitate a granulelor rezultate din reciclarea polietilenei de joasă densitate. BAUFOLIE® și TATA MOȘU® sunt gamele de produse pentru care se utilizează 100%, respectiv 80% polietilenă reciclată și sunt dovada că se pot realiza produse de cea mai bună calitate utilizând inteligent resursele naturale

BAUFOLIE™ -  folia pentru construcții fabricată 100% din polietilenă reciclată, care se foloseşte, cu precădere, pentru acoperirea suprafeţelor peste care se toarnă betonul, sub pavaje pentru stoparea creşterii plantelor, dar şi pentru protejarea suprafeţelor şi a obiectelor în timpul amenajărilor interioare sau exterioare.Produsul se poate fabrica în diverse culori sau transparent.

EUROPACK™ este gama de ambalaje de rezistenţă superioară, destinată uzului industrial, din material virgin și reciclat. Pentru că ramurile industriei au nevoi de protecţie şi ambalare diverse, gama cuprinde produse diferite.

PROTECHTOR™ - folia de înaltă rezistenţă, din material virgin și reciclat, utilizată pentru ambalarea, depozitarea şi manipularea produselor în deplină siguranţă.

Despre PROINTERMED

Experiența este cuvântul care definește PROINTERMED®, companie care a luat ființă în anul 1993. În această perioadă, am atins o capacitate de producţie de 12.000 to/an și am devenit unul dintre cei mai importanți prelucrători de mase plastice din România. Valorile noastre au în centrul atenției calitatea, inovația, pasiunea și competența. Preocuparea permanentă pentru lucrul bine făcut a condus la realizarea de produse la cele mai înalte standarde de calitate, în linie cu firmele de profil din UE.

Suntem devotați ideii de comportament responsabil față de mediul înconjurător și, astfel, am înfiinţat în anul 2013 Divizia de Reciclare, care a ajuns la o producție de 7.200 to/an. Construim permanent parteneriate durabile, bazate pe încredere și onestitate cu toate părțile interesate: clienți, angajați, furnizori, parteneri și societate.

Fabricăm cea mai diversificată gamă de produse din Romania: de la folie profesională pentru agricultură, huse şi saci pentru uz industrial și casnic, la folie reciclată pentru construcții sau uz general, saci menajeri cu dimensiuni la cerere. Compania PROINTERMED® este dotată la cele mai înalte standarde, tehnlogiile de fabricație fiind achiziționate din țări precum Germania, Italia, Danemarca și SUA și are un flux de activitate de 24 ore/7 zile, dispunând de o echipă alcătuită din 180 angajați. PROINTERMED® este un jucător activ pe piața din România, dar și pe piaţa externă, cu exporturi în 10 ţări europene.

Oferim foarte multă atenție funcțiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru a fi întotdeauna cu un pas înaintea schimbărilor și pentru a oferi produse de cea mai bună calitate în orice condiții. Drept dovadă stau cele 2 brevete de invenție și cele 8 branduri puternice pe care PROINTERMED® le deține în portofoliu.

Galerie imagini - Galerie articol INTERPACK

Intră în legătură cu un reprezentant PROINTERMED

Contact

Solicită informaţii