Conceptul de economie circulară spune, foarte concis, că, pentru a se armoniza nevoile de dezvoltare sustenabilă ale omenirii pe termen lung, este necesară optimizarea consumurilor de resurse astfel încât să risipim cât mai puțin și să refolosim cât mai mult. Îmbunătățirea resurselor trebuie să atingă un astfel de prag încât cantitatea de resurse naturale consumate net să nu pună în pericol ritmul lor de refacere naturală, în cantități suficiente pentru generațiile viitoare. Practic, economia circulară presupune eficientizarea resurselor pentru a produce mai multă valoare economică cu aceleași sau cu mai puține resurse.
Cum se obține acest obiectiv? După un proces îndelungat de consultări între țările membre, reprezentanții asociațiilor de producători din Europa și organizațiile non-guvernamentale interesate de promovarea economiei circulare, Comisia Europeană a creionat și aprobat câteva măsuri concrete:
În 2013 PROINTERMED® a înființat Divizia de Reciclare, care, din surse interne sau externe, a ajuns la o capacitate de producție de materie primă de 5.500 to/an.
Tehnologia modernă folosită asigură înalta calitate a granulelor rezultate din reciclarea polietilenei de joasă densitate. BAUFOLIE® și TATA MOȘU® sunt gamele de produse pentru care se utilizează 100%, respectiv 80% polietilenă reciclată și sunt dovada că se pot realiza produse de cea mai bună calitate utilizând inteligent resursele naturale.